Самопочутя
Субота, 14.06.2025, 07:24
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Пошук
Календар
«  Травень 2014  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Головна » 2014 » Травень » 28 » Лікувальні властивості моркви
13:45
Лікувальні властивості моркви


Зараз коли нас усіх гарненько підсадили на «хімію» (лекарства., продукти харчування, екологія тощо принади прогресу), напевно, варто спробувати трошечки розвантажити наш організм, вживаючи натуральні продукти володіють цілющими властивостями. Морквина - це найцінніша комора корисних речовин, в ній міститься від 6 до 9% цукрів, різні мінеральні солі. Мікроелементи, кислоти, ефірні масла і всі необхідні для здоров'я людини вітаміни: C, E, D, H, P, PP, B1, B2, B6, провітамін А. Провітаміну А в моркві міститься велика кількість. У 100 гр. продукту міститься 10-25 мг залежно від сорту та інших умов зростання. Каротин відіграє важливу роль у ряді фізіологічних процесів, забезпечує нормальний ріст і розвиток організму, покращує зору. Сік моркви можна використовувати при лікування коньюктивита, хронічної коронарної недостатності, захворюваннях печінки, а також вживається, як проносний засіб. Регулярне вживання морквини надає нормалізує дію на нервову систему, покращує апетит, сприяє зміцненню імунної системи. Завдяки наявності в морквині солей, заліза і кобальту при його вживанні підвищується вмісту гемоглобіну в крові. Ось чому лікарі рекомендують вживати сік моркви при ослабленні організму і недокрів'ї.
У народній медицині терту моркву використовують для загоєння виразок і гнійних ран.
Для задоволення добової потреби у каротині достатньо вживати одну морквину середнього розміру (50-60 гр). Це цінний дієтичний продукт особливо для вагітних і дітей.

Переглядів: 158 | Додав: LOGAN1980 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: